Uw Zakat
hun toekomst

Waar gaat uw Zakat naartoe?

Uw Zakat besteden wij aan voedsel en voedselpakketten, voor de weeskinderen en gezinnen die dit het hardste nodig hebben. Door de armoede waarin deze kinderen leven is eten en drinken voor hen niet vanzelfsprekend. Door onze welvaart te delen kunnen we samen omkijken naar deze kwetsbare groep. Uw Zakat brengt niet alleen voedsel, maar ook hoop en steun voor onze weeskinderen.

Wat doet Al-Ayn?

Alle weeskinderen die binnenkomen bij Stichting Al-Ayn krijgen de begeleiding die zij verdienen. We kijken per kind wat hij of zij op dit moment het hardste nodig heeft en hoe wij het kind kunnen helpen aan een nieuwe toekomst. Dat doen we heel zorgvuldig en we richten ons op de essentiële hulp die het kind nodig heeft. We ondersteunen de kinderen en hun families op de volgende punten:

  • Financiën Denk aan een vast maandelijks bedrag, inboedel, apparatuur, kleding, huisvesting of het generen van een stabiel inkomen.
  • Gezondheid Denk aan voeding, psychische zorg en medische zorg.
  • Scholing Denk aan zorgen dat zij naar school kunnen, bijles krijgen of naar een beroepsopleidingen gaan.
  • Ontspanning Uitstapjes en evenementen.

Over stichting Al-Ayn

Stichting Al-Ayn is een onafhankelijke stichting, die als doel heeft weeskinderen in Irak te voorzien in hun levensbehoeften. Dit doen wij door middel van huisvesting, kleding, financiën, maar ook educatie en psychische hulp. Sinds de oprichting van Al-Ayn in 2006, hebben wij 118.458 weeskinderen die in armoede leven geholpen. Op dit moment helpen wij zo’n 63.649 weeskinderen in Irak.

Daar zijn we trots op, maar helaas is het nog niet genoeg. De oorlogen uit het verleden zijn nog steeds van grote invloed op de leefomstandigheden in Irak. Elke dag raken Irakese kinderen wees en duizenden kinderen kunnen onze hulp nog keihard gebruiken. Wij geloven dat elk kind, ongeacht waar hij of zij geboren wordt een toekomst verdient. Het is tijd levens te veranderen. Helpt u mee?

Uw zakat kan levens veranderen

Met uw Zakat helpt u onze weeskinderen aan de toekomst en aandacht die zij verdienen. Samen met u kunnen wij de armoede in Irak bestrijden en echt het verschil maken voor duizenden kinderlevens.