Belangrijke update:
wij mogen uw Khums ontvangen

Khums; een schenking vanuit uw rijkdom

Maar wat is Khums precies? Khums betekent letterlijk ‘één vijfde’ en is als het ware een religieuze belasting. Als praktiserend Moslim bent u verplicht om deze 20% van uw rijkdom (inkomsten van het afgelopen jaar na alle uitgaves) af te staan ter ondersteuning van Moslimgemeenschappen. Uw Khums biedt hulp voor educatie, sociale doeleinden, economische diensten en andere mogelijkheden.

Wij mogen uw Khums inzetten – vernieuwde Ijaza

Stichting Al-Ayn is erg trots dat wij toestemming van Al-Sayyid Al-Sistani hebben gekregen om voor de aankomende vijf jaar Khums donaties te mogen inzetten voor het ondersteunen van weeskinderen in Irak, Afghanistan en Ghana. Deze Ijaza is heel belangrijk en speciaal. Een toestemming van de Heilige Al-Sayyid Al-Sistani wordt maar zelden uitgegeven en maakt Stichting Al-Ayn daarin uniek.

Uw Khums donatie wordt ingezet voor de basisbehoefte van weeskinderen en hun families of verzorgers. Ons doel daarin? Deze weeskinderen uit de armoede halen en een hoopvolle toekomst bieden. Dat doen we door middel van een maandelijkse financiële bijdragen. Hiermee zijn woonkosten, educatie en andere basisbehoeftes voorzien.

Wilt u dat uw Khums naar een specifiek project gaat? Neem dan contact met ons op.

Feitje
Wist u dat? Stichting Al-Ayn is de enige organisatie die zo'n uitgebreide en hooggewaardeerde Khums-Calculator biedt.
Wist u dat? Stichting Al-Ayn is de enige organisatie die zo'n uitgebreide en hooggewaardeerde Khums-Calculator biedt.

Bereken hoeveel Khums u moet betalen

Wilt u weten hoeveel Khums u dit jaar zou moeten doneren? Bereken het in onze hooggewaardeerde Khums-calculator*

*De calculator helpt u uw verplichte religieuze belasting te berekenen door het invullen van uw gegevens. Wij slaan deze gegevens niet op en blijven voor ons dus anoniem.

Hoe betaal ik mijn Khums?

U kunt uw Khums betalen op onze speciale Khums pagina. Wenst u liever langs te komen bij één van onze vestigingen? Neem dan contact met ons op. Samen plannen wij een afspraak in.