Help de ziekenhuizen in Irak in het gevecht tegen corona!

Doneer nu direct! Doneer nu direct!

Terwijl we in Nederland het coronavirus steeds beter onder controle hebben, grijpt het coronavirus in Irak steeds meer om zich heen. De zorg in Irak is veel minder ontwikkeld dan in westerse landen, waardoor de impact van het virus met de dag groter wordt. De situatie is momenteel zelfs zo kritiek dat artsen van verschillende ziekenhuizen bij Al-Ayn hebben aangeklopt voor hulp. Wij hebben gehoor gegeven aan deze noodkreet en samen met u willen we er alles om de gevolgen van deze ramp zo klein mogelijk te houden.

Artsen staan machteloos: 'Er sterven mensen door een gebrek aan apparatuur'

De artsen kloppen niet voor niets aan bij Al-Ayn. Het coronavirus grijpt momenteel met een hoog tempo om zich in Irak. Dagelijks komen er duizenden nieuwe besmettingen bij. De staatsziekenhuizen hebben te weinig apparatuur en niet de financiële middelen om hier wat aan te veranderen. Sterker nog, er sterven dagelijks mensen door het gebrek aan apparatuur. Een van de artsen die bij Al-Ayn aanklopte vertelde ons dat mensen soms overlijden, omdat een onderdeel van een zuurstofapparatuur kapot is en niet vervangen kan worden, terwijl dit onderdeel maar €50,- kost. Veel artsen raken daarnaast ook zelf besmet doordat zij niet beschikken over de juiste beschermende kleding.

We kunnen stellen dat er een ramp gaande is in Irak, die als we nu niet ingrijpen een enorme omvang zal hebben.

Help nu! Help nu!

Hoe helpt Al-Ayn de gevolgen van het coronavirus tegen te gaan?

Na de schreeuw om hulp van de artsen heeft Al-Ayn direct actie ondernomen. De apparatuur in de medische centra van Al-Ayn hebben wij direct ter beschikking gesteld voor de ziekenhuizen. Maar dat is simpelweg nog niet genoeg. Daarom hebben we wereldwijd direct een actie opgezet, om geld in te zamelen voor de ziekenhuizen. Dit heeft er in geresulteerd dat wij in één dag meer dan een miljoen dollar toegezegd hebben gekregen van onze donateurs. Een fantastisch begin, maar absoluut nog niet genoeg om de ziekenhuizen te helpen. In totaal willen wij zo’n 5 miljoen dollar ophalen. Want alleen met dit bedrag kunnen we de kans op een grote ramp verkleinen.

Het geld en de apparaten die wij verzamelen, verdelen wij zelf onder alle ziekenhuizen. Zo weten we zeker dat de apparatuur terecht komt op de plekken waar dit het hardste nodig is. We blijven controleren of de apparaten goed gebruikt worden, zodat we zeker weten dat met uw donaties zoveel mogelijk levens van mensen in Irak gered zullen worden.

Help nu! Help nu!

Hoe kan ik helpen?

Speciaal voor het coronavirus hebben wij een doneeroptie toegevoegd op onze website. Door op onderstaande button te klikken kunt u een eenmalige donatie doen die rechtstreeks naar de bestrijding van het coronavirus gaat. U bepaalt zelf het bedrag en in slechts een paar klikken helpt u Irakese levens te redden.

U kunt ook geld rechtstreeks naar ons overmaken, doneer het bedrag naar keuze op:

  • IBAN NL04INGB0006968525
  • BIC INGBNL2A
  • T.N.V. Stichting Al-Ayn For Social Care
  • Onder vermelding van de code MEDICAL

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe hard Irak op dit moment onze hulp nodig heeft. Alleen samen kunnen wij levens redden!

Doneer nu! Doneer nu!