Een eerlijke stichting waar het geld echt bij de kinderen terecht komt

Doneer Doneer

Transparantie

Alle werkzaamheden die stichting Al-Ayn doet dragen bij aan onze hulp voor de weeskinderen in Irak. Hierin zijn wij heel duidelijk en puur en we proberen zo transparant mogelijk te zijn. Daarom hebben wij een unieke manier van doneren ontwikkeld, zijn wij gecertificeerd door de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (VN) en hebben wij een ANBI-status. Ook ons jaarplan en andere beleidsstukken kunt u inzien. U bent er dus van verzekerd dat u met het geld dat u doneert echt bijdraagt aan een beter leven voor onze weeskinderen in Irak.

Bepaal zelf waar uw geld naartoe gaat

Bij Al-Ayn kunt u op een unieke manier doneren, want u bepaalt zelf waaraan u geld doneert. Wij helpen de kinderen op heel veel vlakken.  Als u graag wilt dat het geld naar één specifiek doel gaat, dan kunt u dit gewoon aangeven. Ook de frequentie bepaalt u zelf. U kunt eenmalig doneren, maar ook een doorlopende donatie behoort tot de mogelijkheden.

Wij vinden het belangrijk dat u als donateur de kans heeft om invloed te hebben op de besteding van uw geld. Mocht u geen voorkeur hebben, dan bepalen wij waar het geld in onze ogen het hardste nodig is. Waar u ook aan doneert, u verandert sowieso het leven van onze weeskinderen. Wij vinden dat zij weer een toekomst verdienen en u kunt ons daarbij helpen!

Doneer Doneer

ANBI-status

Stichting Al-Ayn heeft sinds 1 januari 2018 een ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beoogde Instelling en wordt door de overheid uitgegeven aan instellingen die zich nagenoeg helemaal inzetten voor het algemeen belang. Het is niet vanzelfsprekend om een ANBI-status te hebben als stichting, want de eisen zijn vrij streng.

Zo moeten wij onder andere aan de volgende eisen voldoen:

  • 90% van de werkzaamheden moet het algemeen belang dienen
  • De Stichting mag geen winstoogmerk hebben
  • Mensen die rechtstreeks met de stichting verbonden zijn, moeten voldoen aan integriteitseisen
  • Geen enkel persoon mag over het vermogen van de stichting beschikken, alsof het zijn eigen vermogen is

De ANBI-status onderstreept dat wij een oprechte organisatie zijn, die alles in het werk stelt voor de weeskinderen in Irak. Om de status te behouden moeten wij elk jaar weer voldoen aan de eisen vanuit de overheid, hierdoor weet u zeker dat wij een betrouwbare en transparante organisatie zijn.

Wilt u exact weten aan welke eisen wij moeten voldoen? Klik dan op de button hieronder.

ANBI-status ANBI-status

Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties

Stichting Al-Ayn heeft sinds 2016 een overeenkomst met de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (VN), ook wel ‘consultatief statuut’ genoemd. Dit statuut wordt alleen afgegeven aan instanties zonder winstoogmerk, die een fundamentele bijdrage leveren aan de gebieden waar de VN actief is. De Economische en Sociale Raad stimuleert samenwerking op economisch, sociaal en humanitair gebied. Dit zijn ook de vlakken waarop Al-Ayn elke dag actief is om een fundamentele bijdrage te leveren aan de toekomst van Irak en de vele weeskinderen. Mede hierdoor voldoen wij aan de eisen van dit consultatief statuut.

Wilt u weten wat dit statuut exact inhoudt? Bekijk dan het officiële statuut dat de Economische en Sociale Raad aan ons heeft afgegeven.

Consultatief statuut VN Consultatief statuut VN