Maak er werk van!

Help jij Amir kapper te worden?

Een grote groep Irakese tieners heeft geen opleiding. Hier zijn veel verschillende redenen voor: Omdat zij niet mee konden komen op school, omdat zij niet goed in hun vel zaten, omdat zij moesten meehelpen in het huishouden en zo zijn er nog veel meer redenen. Wij helpen deze kinderen aan een toekomst waarin zij zichzelf financieel staande kunnen houden, door een praktische beroepsgerichte opleiding aan te bieden. In een opleiding van een aantal maanden leren zij alles over een beroep dat zij zelf gekozen hebben en vervolgens ondersteunen wij hen ook om daadwerkelijk aan het werk te komen. Zo helpen we hen met solliciteren of ondersteunen ze bij het opzetten van een eigen bedrijf. We geloven in ieder kind, omdat wij weten dat elk kind veel talent heeft!

Aan welke opleidingen moet ik denken?

De beroepsopleidingen hebben een praktische insteek en zorgen ervoor dat de kinderen echt direct aan de slag kunnen. De kinderen kunnen zelf hun opleiding kiezen, dus zij gaan echt het beroep uitoefenen waar zij passie voor hebben. Al-Ayn begeleidt ze tijdens en na de opleiding, zodat zij echt een toekomst kunnen bouwen. Een greep uit de opleidingen:

  • Kappersopleiding (heren)
  • Kappersopleiding (dames)
  • Koksopleiding
  • Modeopleiding
  • Telecomopleiding (mobiele telefoons reparatie)
  • IT-opleiding
  • Kunstopleiding

Help onze weeskinderen aan een stabiele toekomst!

Gemiddeld kost een volledige beroepsopleiding voor één weeskind €680,-. Deze eenmalige investering zorgt er dus voor dat een kind aan het werk komt en zo zelf inkomsten gaat generen. Dat is dé sleutel naar een betere toekomst voor hen en eigenlijk voor heel Irak.

U kunt ons helpen! Investeer in een volledig opleiding door eenmalig €680,- te doneren of betaal een gedeelte van een opleiding voor €68,- of meer. Dit kunt u doen door bovenstaand formulier in te vullen of uw donatie over te maken op  IBAN NL04INGB0006968525, BIC INGBNL2A, T.N.V. Stichting Al-Ayn For Social Care onder vermelding van de code AYN-TRA.

Mocht u een volledige opleiding sponsoren, dan kunt u ook in contact komen met het weeskind dat u helpt en zo ziet u hoe uw donatie heeft bijgedragen aan de toekomst van het kind.

Ook structureel kunt u onze weeskinderen ondersteunen!

Wilt u liever structureel doneren? Onze meest bijzondere manier van doneren is het sponsoren van een kind. Voor €68,- per maand steunt u één kind in zijn of haar onderhoud. U wordt echt gekoppeld aan een kind in Irak en u krijgt van alles te weten over het kind (en het kind ook van u). Sterker nog, als u wilt kunt u ook beeldbellen met het kind. Onze sponsoren omschrijven kindsponsoring alsof ze echt een kind geadopteerd hebben, omdat ze echt meekrijgen hoe het kind zich ontwikkelt. Niet alleen financieel, maar ook mentaal geeft deze vorm van sponsoring een enorme boost, omdat ze het gevoel hebben dat er echt iemand naar hen omkijkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden om structureel een kind te sponsoren? Klik dan op onderstaande button!

Meer informatie Meer informatie