Doorlopende schenking

Doorlopende schenking (sadaqah jariyah)

 

Profeet Mohammed (vzmh) heeft gezegd:

“Wanneer een persoon sterft komen zijn goede daden tot een einde, behalve drie: Sadaqah Jariyah (doorlopende sadaqah), nuttige kennis en een deugdzame nakomeling.”

 

Wat is doorlopende sadaqah?

Doorlopende sadaqah is een duurzame vorm van liefdadigheid waarvan de belonging ook na het overlijden van de schenker blijft doorlopen. Het geven van voedsel is een voorbeeld van een niet-duurzaame vorm van liefdadigheid.
Stichting Al-Ayn hanteert een model waarbij donaties worden geïnvesteerd in projecten die langdurig en consequent opbrengsten opleveren. Deze projecten worden gerealiseerd op grond die is geschonken via de Marja’iya in Najaf door Ayatollah Sayyid Ali al-Hussain al-Sistani. De projecten worden beheerd door Stichting Al-Ayn waarbij de opbrengsten worden gebruikt om bij de stichting geregistreerde weeskinderen te helpen.
Hoe kan ik bijdragen aan doorlopende sadaqah?

Er zijn vijf manieren om bij te dragen aan doorlopende sadaqah:

  1. Schenk een stuk land.
  2. Draag bij aan een project door middel van een donatie.
  3. Schenk een derde van de erfenis (de stichting heeft hier een speciaal formulier voor).
  4. Schenk een bedrag namens een overleden persoon.
  5. Schenk materialen die in de bouwprojecten kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld ramen, deuren, cement of meubilair.

 

Met welke duurzame liefdadigheidsprojecten is Stichting Al-Ayn momenteel bezig?

De stichting heeft momenteel twintig liefdadigsheidsprojecten in verschillende provincies. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van afgeronde projecten en lopende projecten waar u aan bij kunt dragen.
Het al-Habib complex in Najaf

Dit is een afgerond project in Najaf. Het gaat om een commercieel kantoor, waarbij de huuropbrengsten uitsluitend worden gebruikt om weeskinderen te helpen. Het stuk grond is geschonken door een gul persoon die een bijdrage wilde leveren aan deze vorm van duurzame liefdadigheid.

Project-1
Appartementencomplex in Baghdad

Dit 500 vierkante meter stuk grond in Baghdad (Hay Al-A’mel) is geschonken door een genereus peroon. Op dit stuk grond wordt een appartementencomplex gebouwd voor weeskinderen en hun familie. Het voornemen is om een pand van drie verdiepingen hoog te bouwen. Op elke verdieping zullen vier appartementen worden gebouwd, elk 80 tot 90 vierkante meter groot. Een appartement heeft twee slaapkamers, een woonkamer, keuken en badkamer.

 

Project-2

Hotel al-Kadhimiya in al-Kadhimiya, Baghdad:

Dit project bevindt zich op een 810 vierkante meter stuk grond in Baghdad (al-Kadhimiya), geschonken door een genereus peroon. De helft van de grond is eigendom van Stichting Al-Ayn en de andere helft van Stichting Ma’rifa. Het hotel wordt momenteel gebouwd en zal als doorlopende sadaqah worden ingezet voor de hulp van weeskinderen.

Het project staat in de eerste architectuurschetsen als volgt gepland:

  • Hotel van veertien verdiepingen
  • Benedenverdieping met diensten en een garage
  • Verdiepingen 1 tot 4 voor een winkelcentrum
  • Verdiepingen 5-13 voor kamers en suites

Het hotel is gebouwd om de bezoekers van Imam al-Kazim en Imam al-Jawad (a.s.) van de hoogste kwaliteit dienstverlening te voorzien. De opbrengsten worden aangewend voor de hulp aan weeskinderen.

 

 

Project-3Project-4
Het Al Ayn complex in Muthana

Dit complex is gebouwd op een stuk grond dat is geschonken door een genereus persoon. Het complex bevat appartementen en winkels die verhuurd worden. De huuropbrengsten worden aangewend om weeskinderen te ondersteunen.

 

Project-5

Hotel Sayida Ruqaya in Karbala

Hotel Sayida Ruqaya is een project in Karbala dat in 2014 is afgerond. Het hotel bevindt zich aan het einde van de Sidrah Straat in de richting van de Imam Mahdi (a.f.) moskee.

Project-5A

 

Uw bijdrage zal het lijden van de weeskinderen en hun families enigszins verlichten en zal de stichting helpen om soortgelijke projecten op te zetten.